T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / SİLVAN - Eşme Ömer Kıraslan Ortaokulu

Eşme Ömer Kıraslan Ortaokulu

Telefon
0 412 738 02 06 0506 264 49 920505 489 56 02
Belgegeçer
0 412 738 02 06
WEB
https://silvanesmeortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Eşme Ömer Kıraslan OrtaOkulu Eşme Köyü, Silvan, Diyarbakır
Vizyon
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, öz güvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, düşünsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü olanağı sağlamaktadır.
Misyon
Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak, öğrencilere, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsetme; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´na ve demokrasinin ilkelerine, insan hakları, çocuk hakları ve uluslar arası sözleşmelere uygun olarak haklarını kullanma, başkalarının haklarına saygı duyma, görevini yapma ve sorumluluk yüklenebilen birey olma bilincini kazandırmak, öğrencileri, kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışan, hoşgörülü ve paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, iyi ve mutlu yurttaşlar olarak yetiştirmek, öğrencilere bireysel ve toplumsal sorunları tanıma ve bu sorunlara çözüm yolları arama alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin becerilerini ve zihinsel çalışmalarını birleştirerek çok yönlü gelişmelerini sağlamaktır.
Başarılar
Okul başarılarımız ana menü altında gösterilmiştir.
Öğretmen :14
Öğrenci :119
Derslik :7
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :600
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İkili. (Ortaokul ile İlkokul aynı binayı paylaştığı için ikili öğretime devam edilmektedir.)
Saatler
08:10 / 14:40
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Öğretmenlerin okula ulaşımı özel servisle sağlanmaktadır. Taşımalı öğrenciler için de Milli Eğitim Müdürlüğü´nün sağladığı servisler hizmet vermektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Eşme köyü Silvan ilçesine 23 Km. Diyarbakır il merkezine ise 85 Km. uzaklıktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Eşme Ömer Kıraslan Ortaokulu; Silvan ilçesine 23 Km. Diyarbakır il merkezine ise 85 Km. uzaklıktadır. Köy yolunun 5 Km. stabilize geriye kalanı ise asfalt yoldur.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır